- Fecr-i Ati topluluğuna bağlı sanatçılar, her ne kadar Servet-i Fününcuları eski olmakla, Batı edebiyatını geriden izlemekle ve bu yolda olgun örnekler verememekle suçlamışlarsa da kendileri de edebiyata bir yenilik getirememişlerdir.
- Ortaya koydukları yapıtlar, dil ve şiir anlayışları, Servet-i Fününcuların açtığı yolda yürüme çabasında olduklarını göstermiştir. Çünkü hepsi de daha çok gençtir, topluluk kurulmadan önce aralarında kitabı çıkmış bir sanatçıları da yoktur. Doğal olarak Servet-i Fünün sanatçılarının eserlerindeki olgunluğa ve sanat değerine ulaşmaları mümkün olmamıştır.
- Bunların dışında, 20. yüzyılın bu ilk edebiyat kuşağı, kendilerini toplumdan tamamen soyutlamış, çöken bir imparatorluğun yarattığı siyasî ve sosyal kargaşayı uzaktan seyretmiş ve tüm bunlardan uzak bir edebi- yat yaratmak istemiştir.
- Genç Kalemler dergisi bunları "aşırı bireysellikle ve yapay bir dil kullanmakla" eleştirmiş, edebiyata hiçbir yenilik ve farklılık getirmediklerini öne sürmüştür.
- Birinci Dünya Savaşı'na yaklaşılan bu dönemde kaynayan bir imparatorluk, kaybedilen Balkan ülkeleri, yokluk ve acı içinde kıvranan bir toplumda, böyle bir edebiyat anlayışını sürdürmek mümkün olmamıştır.
- Fecr-i Åti, üyelerini sanat anlayışı konusunda serbest bırakmış, ortak bir sanat anlayışından vazgeçilmiştir. Sonuçta topluluk üyeleri büyük oranda istifa etmişler, kimileri Milli Edebiyat hareketine katılmış, kimileri de bireysel bir sanat anlayışı içinde kendi eserlerini yayımlamaya devam etmişlerdir.
- Ana Sayfa
- Edebiyat
- _Türk Edebiyatı
- __İslam Öncesi Dönem
- __İslami Dönem
- __Türk Halk Edebiyatı
- __Anonim Halk Edebiyatı
- __Âşık Edebiyatı
- __Tasavvuf Edebiyatı
- __Divan Edebiyatı
- __Modern Türk Edebiyatı
- __Tanzimat Edebiyatı
- __Servetifünun Edebiyatı
- __Fecriati Edebiyatı
- __Milli Edebiyat Dönemi
- __Cumhuriyet Edebiyatı
- _Edebiyat Akımları
- _Eser Özetleri
- Dil Bilgisi
- Eğitim-Öğretim
- _9. Sınıf
- _10. Sınıf
- _11. Sınıf
- _12. Sınıf
- Dil Edebiyat